max 20
participants
2h30
Duration
makkelijk
Accessibility

This time we are making the area near the Canal unsafe.
You learn during this walk that a hip Emperor lived high on his mountain. And we are of course also talking about an even more modern Austrian Empress who showed us that she had balls on her body and promptly had the Vaart digged out.
But it is also during this guided tour of Alexandra of the real estate office, which did golden business here. Profit, yes, certainly … but for once we also have to give it to them. They have paid tribute to the slogan of our city ‘Leuven age-old, but alive and well’.
From old industry to Manhattan on the Dyle. Trendy hip concepts store effortlessly here.
De Vaartkom, the creative hub of Leuven. From hip to hipster!
Complete your walk with customized tastings. Indicate this with your reservation.
For groups smaller than 10 people a fixed price of 90 € per walk (excluding

OPEK Vaartkom, Leuven

Prijs: € 12 per persoon met een minimum van 10 pers. en maximum 20 pers.
Geen minimum aantal deelnemers vereist!
Maar ben je met minder dan 10 personen, dan betaal je forfaitair 120 euro.
Vul hiernaast je naam en je e-mailadres al in. Selecteer de opties die je wenst en druk op reserveer. Daarna heb je de mogelijkheid om een eventuele vraag te stellen.
Of stuur een mail naar info@leuveninsideout.com met de nodige gegevens en wij nemen contact met u op.
Na het definitief reserveren ontvang je van LeuvenInsideOut een mail met bevestiging en de betalingsmodaliteiten.

Tour Reviews

5.00 based on 8 reviews
25 August 2021

Ik wil jullie nogmaals bedankten voor de wandeling van gisteren. Deze is bij mijn collega’s en mezelf zeer goed in de smaak gevallen. Toffe plekjes ontdekt. Leuke anekdotes gehoord. We hebben Leuven op een andere manier leren kennen. Doe zo voort, zou ik zeggen.

30 August 2021

De leuke foto’s spraken boekdelen!

5 January 2020

gisteren werden wij verrast op een superleuke, ludieke en toch verrassend leerrijke wandeling doorheen Leuven, te starten van aan de Vaart en zo door tot op de Grote Markt. Maarten Vanwalleghem was onze gids, en dikke chapeau, ik heb zelden een zulk goede gids gehad, met heldere aangename stem en veel anekdotes deed hij mij, ondertussen toch verstokte Leuvenaar sinds 1974, versteld staan van zijn weetjes. Op een ludieke manier wist hij de groep te entertainen en zo de kou te breken.:) Hij heeft mij op geen enkele manier verveeld en toch nog veel bijgebracht en op plaatsjes gebracht die ik zeker verder wil ontdekken.
Een aanrader! Bedankt Maarten!
Marijke

24 September 2019

Dag Maarten

Wij hebben allemaal heel erg van de gidsbeurt door Lieve genoten. Iedereen heeft mij uitvoerig bedankt voor de goede keuze die ik met jullie gemaakt heb. Alle lof is natuurlijk voor Lieve, die haar taak voortreffelijk uitgevoerd heeft. Ze heeft het op een ludieke wijze aangepakt, wat zeer in de smaak viel.

24 November 2018

Wij hebben samen met Lieve een “op maat” wandeling gemaakt door leuven. We zijn vertrokken aan Bar Del Sol omdat daar ons familiefeestje begon. Via het Groot Begijnhof zijn we naar het centrum gewandeld. Lieve was een geweldige en zeer originele gids. Ze heeft zich een paar keer onderweg “verkleed”, en er waren wat opdrachtjes bij. Zowel voor oud als jong was het een zeer gevarieerde, dynamische en spontane rondleiding.
Ze trok onderweg ook een paar foto’s die we achteraf kregen 🙂
Zeker een aanrader voor een familiefeest!

26 October 2018

Heel fijne en interessante wandeling! Een zeer enthousiaste gids met veel humor en veel weetjes. Ook voor Leuvenaars heel verrassend. Zeker aan te bevelen.

28 September 2018

Een heel fijne namiddag gehad: een leuk en verrassend parcours, boeiende, vlotte gidsen en zeer professionele omkadering. LIO doet het allemaal met de glimlach. Een aanrader.

28 June 2018

Lieve nam ons mee doorheen de vaartkom tijdens de Hipster wandeling. De combinatie van geschiedenis, op een leuke manier gebracht, met de hedendaagse architectuur en nieuwbouw maakte het heel boeiend. Bovendien is het zo’n mooi stukje van Leuven dat de moeite waard is om te bezoeken, en over enkele jaren ongetwijfeld weer heel wat nieuws in petto heeft. Een aanrader!

12 June 2018

Wij hebben de hipster wandeling gemaakt met Lieve. Voor ons een heerlijke kans om onze toekomstige buurt ‘inside out’ te leren kennen. Hoe leuk was dat! Speels en toch veel info meegekregen, alles met aanstekelijk enthousiasme verteld. Paadjes en bruggetjes en doorsteken waarvan we het bestaan niet eens vermoed hadden. Geeft zin om ook de rest van Leuven anders te gaan verkennen. Echt een aanrader voor een leuke middag. Dikke dank je wel.

Leave a Review

Rating