2h30
Duur
ja
Toegankelijkheid

Fan van toneelgidsen en storytelling! Deze beleving zal je nog lang bijblijven…Kruip samen met de gids in de rol van verzetslieden tijdens de woelige jaren van WO I.

Trees, een volkse vrouw uit Leuven, vertelt over haar ervaringen tijdens de Grote Oorlog.
Leuven is door de Duitse soldaten volledig verwoest, en de Leuvenaars proberen te overleven in moeilijke omstandigheden.
Tijdens deze rondleiding neemt Trees jullie mee op haar smokkelroute die zij zelf op touw heeft gezet met de door haar opgericht verzetsgroep “De Witte Duif”.
Zo leert ze jullie de gevaren van het smokkelen op een “levensechte” manier ontdekken. Waar moet je opletten, wie moet je ontwijken, wat moet je doen en wat zeker niet, welke producten kunnen we smokkelen, en hoe doen we dit zonder dat de vijand het ziet? Wordt jij DE SMOKKEL REKRUUT die ze nodig heeft?
Ze weet als geen ander wat de rol is van de vrouw tijdens de oorlog en wat het belang is van de komiteiten.
Ze legt je haarfijn uit wat er wordt bedoeld met Le Sac de Louvain. Ze vertelt je wie Armand Thierry is, en zo veel meer.
Een sprankelend verhaal doorspekt met allerlei grappige anekdotes. Tijdens deze rondleiding laat Trees je kennismaken met de adembenemende schoonheid van de stad Leuven, want zij wandelt langs de vele mooie plaatsjes, straatjes en pleinen die het Leuvense stadscentrum rijk is.
Bezoek Leuven met Trees: ze brengt je van de ene aangename verrassing naar de ander.  

Prijs: 12 euro pp
Prijs inclusief 2 hapjes en 1 drankje aangepast aan het thema: 19 euro pp
(hapje: 2,5 euro pp ; tapje 3 euro pp)

Wandeling Beoordelingen

5.00 based on 3 beoordelingen
19 mei 2022

De studenten hebben zeker genoten van hun eerste kennismaking met Leuven!

11 juli 2019

Dag Maarten en Myriam
Ik wens jullie nog eens HEEL hard te bedanken voor de super ervaring. Iedereen heeft er erg van genoten. Myriam, je had ze van in het begin allemaal mee 😊. Vriendelijke groeten, Kathleen

19 mei 2019

De Amerikaanse studenten, de Amerikaanse begeleider en het Belgische studententeam waren allemaal zeer enthousiast over de wandeling.

We zullen in de toekomst met plezier opnieuw een beroep op jullie doen.
Vriendelijke groet

Sven

Geef een beoordeling

Beoordeling