Leuven, voor elk wat wils

Leuven staat bekend als een bruisende studentenstad, maar heeft nog zoveel meer te bieden!

Rijke geschiedenis en hippe toekomst

Wie door Leuven wandelt, wordt ongetwijfeld overdonderd door de pracht van deze stad. Tijdens onze belevingen neemt LeuvenInsideOut je graag mee langs alle Leuvense hoogtepunten:

  • Het oude stadhuis in gotische stijl op de Leuvense Grote Markt
  • De eeuwenoude Sint-Pieterskerk, waar de blinkende Jacquemart ieder uur de klok slaat
  • De monumentale universiteitsbibliotheek die uitkijkt op het glooiende Ladeuzeplein en de kever van Fabre
  • De Oude Markt met zijn talloze cafés, wat hem de bijnaam “de langste toog” opleverde
  • Het Leuvense stadsmuseum, Museum M, ontworpen door de Vlaamse toparchitect Stéphane Beel
  • De vele universitaire colleges, met hun gezellige binnenpleinen

Leuven is een moderne stad, die haar rijke geschiedenis met veel liefde omarmt. Het evenwicht tussen vroeger en nu maken van deze stad een pareltje.

Kunst bij de vleet

Het Leuvense Museum M brengt een interessante mix van oude en nieuwe kunst en is dus op elk moment van het jaar zeker een bezoekje waard. Maar kunst vind je in Leuven niet enkel in de verschillende musea en galerijen. Al kuierend door de stad ontdek je een veelvoud aan beeldhouwwerken, die het verhaal van de stad vertellen. De bekendste zijn ongetwijfeld:

  • Fonske, de mascotte van de studenten
  • De Kotmadam
  • De Fiere Margriet

Paradijs voor shoppers en fijnproevers

In Leuvense kan elke shopper zijn hart ophalen. De binnenstad, met de monumentale Bondgenotenlaan als centrale as, heeft zowel grote ketens als kleine snuisterwinkeltjes en hippe pop-upstores in de aanbieding. Voor elk wat wils dus!

Uitblazen van al dat stappen kan in één van de vele cafés, koffiehuizen of restaurants die Leuven rijk is. Je vindt hier lokale specialiteiten, maar ook een groot aanbod aan internationale keukens.

Net dat tikkeltje meer Leuven

Leuven wordt pas echt interessant als je je op sleeptouw laat nemen door één van onze LeuvenInsideOut-gidsen. Ze vertellen je graag wat Erasmus in de 16de eeuw tussen zijn boterhammen legde, laten je aan eeuwenoude documenten ruiken en tonen je stad van op grote hoogte.

Onze gidsen vertellen het je allemaal op hun eigen creatieve manier. Met veel plezier keren ze Leuven binnenstebuiten voor je!