2h30
Duur

Wij Belgen zijn een volkje dat werkelijk zót is van bier. Niet voor niets werd onze Belgische Biercultuur in 2017 opgenomen op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed.

Hoogtijd dus om jullie mee te nemen op onze zot-van-bier-wandeling!

Samen met één van onze bierkenners/sommeliers maken we een verrassende tour in ons stadscentrum waar we jullie voorstellen aan enkele échte bierfanaten. Niet alleen waren ze stékezot van bier, ze hadden elk wel hun eigen reden om ons bier te verheven tot het ultieme godendrankje dat vandaag de dag weer helemaal ‘in’ is!

Natuurlijk krijgen we van al hun verhalen het bier in de mond….maar geen nood! Op verschillende stops laten we jullie kennismaken met enkele aparte biertjes die jullie ongetwijfeld na deze wandeling nog meer dan één keer zullen in huis halen.

Benieuwd wat jullie zoal kunnen eten bij deze biertjes? Geef deze wandeling een extra dimensie en boek de foodpairing bij! zo wordt jullie ervaring helemaal compleet!

Je ziet…niet twijfelen…onze bierwandeling moest je gisteren al geboekt hebben! Amusement ten top!

Aanbevolen door Toerisme Leuven

Duur van de zot-van-bier-wandeling : 3,5 uur voor een afstand van +/- 3 km (geschikt voor alle leeftijden en niet fysiek inspannend)

Prijs per persoon inclusief 3 bierproeverijen: 26 €.

Prijs per persoon inclusief 4 bierproeverijen: 29 euro

Prijs per persoon inclusief 4 bierproeverijen en 4 bijpassende hapjes voor de foodpairing: 39 €.

Minder dan 10 deelnemers? Dan vragen we het forfait van 150 euro voor de gids en 16 euro pp voor de bierproevers.

Wandeling Beoordelingen

4.86 based on 14 beoordelingen
24 november 2023

Was zeker goed. Patrick kan het goed brengen!

31 maart 2023

Wir hatten am 25.01.2023 eine tolle Stadtführung mit Jean-Paul. Er hat neben exzellenten Sprachkenntnissen (fliessendes, akzentfreies Deutsch) die richtigen Skills um Gäste sehr gut zu unterhalten und zu informieren. Bedankt et Merci

31 maart 2023

Wir haben die “Lust auf ein Bier”-Tour gemacht. Toll! Interessant, kurzweilig, lustig und imposant. Unser Guide Jean-Paul hat uns auf eine dreistündige Entdeckungstour mitgenommen und uns die Geschichte von Leuven direkt am Ort des Geschehens erklärt. Durch seine sympathische Art und sein Talent auch “trockene Fakten” interessant rüberzubringen, hatten wir (Gruppe von 8 Leuten) einen tollen Nachmittag. Die vier Bierverköstigungen haben dem ganzen noch die Krone aufgesetzt. GROßARTIG!!!

14 november 2022

We hebben met 6 vrienden een ontzettend leuke Biertour gedaan met onze gids Jean-Paul. Die wist van alles over Leuven, de geschiedenis en natuurlijk de biertjes te vertellen. Echt een aanrader tijdens een weekendje Leuven! 5*!

19 september 2021

Leuke wandeling met onze gids Jean-Paul. Verrassende biertjes, goede uitleg over de geschiedenis van Leuven en over verschillende gebouwen afgewisseld met humor en leuke anekdotes.
Nogmaals dank voor een leuke en gezellige middag.

20 september 2021

Bedankt voor deze reactie! Daar doen we het voor!

5 november 2019

Hi Maarten, dank dat ik deze tour mocht meevolgen! Groeten Jan

5 november 2019

Hoi Maarten,wij vonden het allemaal ook erg geslaagd en zullen jullie tour zeker aanbevelen aan vrienden en kennissen die naar Leuven gaan.Groeten Chrisje

5 november 2019

Hallo Maarten, mijn kleinzoon en ik hebben erg genoten van de Zot van Bier tour, van jouw historische kennis die je interessant kunt verhalen. Veel kennis van de stad, gebouw en bier. Wij vonden het geweldig dat we aangesloten konden worden bij een groep van vier vrouwen en drie mannen uit Limburg het was erg gezellig.En natuurlijk hebben we genoten van de proefbiertjes en hapjes helemaal top! Nogmaals bedankt voor de fijne rondleiding. Marti en Thierry Brouwer

17 september 2019

Beste Maarten,

Het was heel prettig

26 juli 2019

Het was een heel fijne belevenis op alle gebied, met een heel dikke pluim voor gids, Maarten. Was gewoon schitterend en lekker ;-). Een aanrader.

27 mei 2019

Hello Maarten, hello Leuven InsideOut –

the Guided Tour yesterday was a success.

5 april 2019

Thanks Maarten! They told me they had a very good time during the tour! Valdes Maria

6 maart 2019

Héél leuk, afwisselend, onderhoudend, amusement verzekerd. Het was een superavond dankzij de supergids Lieve.

3 maart 2019

Superleuke wandeling afgewisseld met lekkere en verfrissende bierproevertjes! Een pluim voor onze gedreven gids Lieve 👍

Geef een beoordeling

Beoordeling